Time out

Min dator är ur funktion, men så fort den kommer igång igen så kommer det matchreferat och bilder från eskil matchen igår. Tjo! Det jag kan skriva så länge iaf är att det vart oavgjort.

Annika Andersson

Fick precis ett litet klipp skickat till mig från Marre.
Det är från senaste utvecklingslagsmatchen, när Annika räddar en straff.
Ska föresten komma upp ett referaten om den matchen, bara jag som är seg!


Nyköping - Skogås



Saxat från hemsidan

"Inga poäng med oss hem denna gång!

Spontana referat av några av tjejerna i laget:

Idag mötte vi Nyköping dom tog oss med storm, med snabba fötter, rörelser och goda spelsinnen.
Vi hamnade i underläge direkt, efter en kvart stod det 3-11.......
Pernilla är bäst på straffar// Stina

Vi kämpade på i motvind och uppförsbacke.
Hämtade hem humör och spel i andra halvlek men det räckte tyvärr inte.
Jejje och Jennifer gör A-lags debut. // Okänd

Alla sög utom Fanny// Peace Out

Domarna sög.....// Ellen

Vi underskattade dom tror jag. Sen kom vi in i matchen för sent.
Framåt och bakåt fungerade inte som det brukar göra.
Men nästa gång kommer allt att fungera! // T2

Vi hade med oss en spelare från Nyköping på bussen hem, här kommer hennes referat:

Rolig match, tråkiga domare trevlig resa.
Härligt med 2 poäng i Borgen =) ses efter jul igen, lycka till!
// Av Nyköpings Åsa

DJUPDYKNING AV SHK!

Vart ska man börja......
Jag vet att man inte ska lägga fokus på domaren men jag kommer att för första gången i mitt liv att såga detta domarpar vid fotknölarna, återkommer till det senare.
Åter till matchen.
Vi börjar med att i Fredags kväll kommer det ett SMS från Matti där det står -
PANIK......
W T F är det som händer...
1. Fanny har feber och ont i halsen.
2.Jenny har ett köttsår under foten efter ett inlägg hon fått.
3. Kaoutar jobbar.
4. T1 kan inte hålla i boll pga tummen.
5.Ellen är fortfarande risig.
6. Jojjis inte med.


Ingen rolig historia men vad gör vi nu när halva laget är borta??
Vissa tjejer åkte med ändå men vi lämnade Kaoutar, Jojjis å vår lilla pitbull Jenny hemma. Fanny å Ellen åkte med.
Så Lördagen kom och vi reste till Nyköping som var taggade till max ( tydligen fått rapport om hur vi spelade in i minsta detalj av en Norrköpings människa FD Nyköping fegt men ok ) det är sånt man får ta om man är obesegrade....
Uppvärmningen kändes bra det kändes i skotten och syntes på avsluten. Alla ville, alla laddade bra.
Matchen drar igång och Nyköpings tjejer med men vad hände med Skogås tjejer de stog på hälarna i de första 25 min och fattade nog inte vad som hänt, det va ett piggt Nyköping som stormade ett icke så piggt SHK.
Vi blir fullständigt överkörda ägda och tillplattade av Nyköping.
När vi till sist får ordning på bitarna bakåt så leder dom med 10 bollar som i andra börjar krympa men så fort vi börjar knappa in så blev vi straffade direkt så vi fick aldrig chansen egentligen att komma närmare men vi försökte, vi vek inte ner oss, ingen hängde med huvudet. Pernilla återigen så måste jag höja dig till skyarna för du gör en kanonmatch med många fina räddningar och inte så mycket hjälp i 1:a halvan av matchen så du får ett stort plus i kanten av mig och en jätte ROS från oss alla i laget.

Men som sagt, det är nyttigt att få en käftsmäll så man kommer ner på jorden (då syftar jag inte på den jag fick av dig Pernilla under uppvärmningen för jag lovar att jag står stadigt på jorden med båda mina fötter.)
Då ska jag nu skriva om DOMARNA som faktiskt måste vara de sämsta som finns i detta avlånga land. Bedrövligt pinsamt jag tycker så synd om er som får dras med dessa herrar vid era hemmamatcher jag har alltid sagt att man inte ska lägga ner fokus på att gnälla på domarna men OMG vad dom va så sämst. Alltså de misstag de gjorde gör inte ens en föreningsdomare, allvarligt jag skämtar inte det finns så många grejer att ta upp så jag vet inte vart jag ska börja. Men ett ex. är när nyköping spelare ska stega in och gör en så solklar styrmen hon får Linda att flyga 3 m in i målgården och alla vet vi att det händer inte då dömer plandomaren styrmen men linjedomaren dömer straff, det blir straff. Dömer sen styrmen åt andra hållet men vår spelare stegar, glider förbi försvaret, är i luften ska skjuta blir då avblåst, hon rörde inte försvaret och försvaret rörde aldrig henne detta upprepades 2ggr till på olika spelare.... ok.
Det fanns en hyfsad kant NR3 i nyköping som gjorde ett antal mål på 6 steg hela tiden, INTE OK . Om hon bara haft sina 3 steg som man nu bara får ta i handboll utan studs så hade hon inte gjort ett enda mål. Matti frågade då i halvtid domaren om man tar 3 steg hoppar upp i luften och inte släpper bollen och landar igen på båda fötterna hur många steg blir det då? svaret fick oss att inse att det inte var någon idé att fortsätta att fråga om nåt mer....
Svaret blev: det är noll steg. Hajar ni vad vi hade att göra med?
Hur som haver så gjorde vi saker som inte får ske, nyköping gjorde saker som inte får ske, men vi blev straffade dubbelt upp medan Nyköping klarade sig undan alltför många gånger .

Vi skyller inte vår förlust på domaren vi hade åkt på stryk idag i alla fall för Nyköping var det bättre laget idag, ni är absolut det bästa motstånd vi mött hittills.
Så grattis å hoppas att ni får andra domare till era hemmamatcher framöver.
Det skulle bli så mycket roligare handboll då.
// A"


Matchen slutade 36-19 i Nyköpings favör.

Game day utvecklingslaget!

God morgon alla handbollare! Idag är det match-dag! Utvecklingslaget har match mot Jakobsberg i Östra, kom förbi och kika tycker jag :) 16:45 börjar fajten! Det är såklart taggat och den här matchen ska vi ta. Ingen aning om hur Jakobsberg är faktist, har dock bara sett i seriesystemet att det inte har gått alltför bra för dom. Men man vet aldrig i reservserien va dom kommer med för lag, titta på oss bara. Vi har haft olika lag nästan varje match!  Ska försöka få en liten intervju med matti i östra (om han är där dvs) också om A-lags matchen som är imorgon mot Nyköping på borta plan! Men laget som är uttaget till idag är:

Målv:
Julia 94

M6:
Matilda
Elin 94

K6:
Linda S
Erika 94
Ritu 95
Frida 94

9M:
Jejje
Jennifer
Linda C
Carolina S 94
Madde 94
Amanda 94

Det är så det ligger till, men nu ska jag äta min frukost och göra mig iordning för att sedan dra mig till Östra. Ses där!

Angående hall arrangemang

Tjabba! Vore kul att få lite kommentarer, helt rå dött här. Så kom igen kommentera! Spelar ingen roll vad ni skriver, skriv något roligt! Jag vet att folk läser. men nog om det. Nu har jag en fråga, så svara gärna på den! Vad tycker ni om arrangemanget i hallen innan, under och efter matchen? Något ni tycker det ska ändras på? Ni behöver inte kommentera med namn. Kanske musik i pausen? Musik när ett mål gjorts? Speaker under matchen? Alla förslag uppskattas...så länge det inte är helt knasigt :) Det är ju lite roligare när det är liv på läktarn och det peppar våra skogås damer extra mycket ju, till vinst! och det är väl vad vi vill? tack på förhand!


Bjuder på en liten pepp låt, tryck på play & njut!


Notlob - Skogås



"Ytterligare spelare: Emma och Erika 1 ass på Erika.
Fia gör bra ifrån sig i mål.
Vi har ett hyffsat tryck framåt Jenny driver på er andra att få upp farten i fötterna ger så enkla mål det måste ni tänka på att ha även i fortsättningen .
Jejje gör en kanon match bra att du vill visa att du är med på banan .
Frida du kan ju jag vet å jag kommer att fortsätta att tjata tills FAAN avlöser mig.(alltså aldrig för det är ju jag som är det.)
Mikis du sprang i nästan 60 min du fick en liten vila å sen in igen bra kämpat.
Ta med er den här matchen till nästa fajt å sluta inte tro på er själva för ni kan om ni vill.
// A :)"

Noterbart: Jejje gör 7 balljor & Jenny 10. grymt!



Matchen slutade 27-19 i våran favör.

Skogås - NKIK

 

Slänger först upp från våran hemsida, sen hittade jag lite på norrköpings hemsida.

 

"Ja här kommer då det efterlängtade referatet.....
Så här när jag fått lite distans från det som var en liten seriefinal mellan oss och Norrköping så kan jag säga att vi skulle ha vunnit med minst 5 minst men med mycke slarv i försvaret när man möter ett så här bra lag så åker vi på däng nästa gång men vi klarade oss med en hårsmån 1 boll tjejer vad har jag sagt om detta Mattis hjärta klarar inte av sådana här matcher .....
Kan känna att när vi värmer upp så känns laget lite off kan ju ha varit att alla kände av Mattis nerver vad vet jag men jag kan bara gå till mig själv å säga att mina nerver låg nog utanför skinnet innan matchen börjat och när vi bara har 1 upp i slutet på matchen.
Vi börjar rätt stabilt vi kommer med tryck från start den här matchen inte som de förra att vi kommer igång i andra utan vi hade fart från start å det va nog tur det för Norrköping hängde med det står 11 lika i halvlek. vi kliver in på banan i andra och man kan se att nu drar vi hela tåget allt känns tryckt tills vår älskade Pernilla vill byta ut sig själv pga deras höger skytt som skjuter i ett å samma hörn å hon får inte tag i den men min röst får henne tillbaka in i målet och där gör hon inte bara en,två utan en hel rad kanon räddningar + i kanten för att du lyckas ta igen dig. Sen har vi en tjej som storspelar idag det är vår alldeles egna Fanny O M G
har inte sett henne så här bra förut hon sprutar in mål och stänger bakåt ( Hörde en kommentar från just Fanny innan matchen)
Shit idag måste jag va bra hela familjen är här...... Ni får gärna komma flera gånger är min kommentar på det....
Ja ni det var allt för denna gång ni är ett härligt gäng tjejer kriga vidare på träningarna så ni blir ännu starkare snabbare bättre än ni är idag..
// A"

 

Här har ni två små artiklar jag hittade på NKIK's hemsida.

http://www.folkbladet.se/sport/artikel.aspx?articleid=5391878
http://www.nt.se/sport/artikel.aspx?ArticleID=6361651


Matchen slutade 25-24 i våran favör.


IVH Västerås - Skogås

Jag vet att jag är lite efter, men har varit massa annat i vägen.
men här kommer det upp nu referat från matcherna jag missat. läs och njut!




Hittade inget referat på IVH Västerås hemsida, så jag slänger upp från våran bara.


"Då var det dax för Västerås att stå för motståndet vi hade på känn att nu var det upp till bevis är vi bra eller inte........
Tidig match 11:15 i västerås ett trött gäng som samlas i Östra vi hade inte så stor trupp med oss pga sjukdom och skada så va både Jojjis och Linda borta så det kändes lite tunnt när vi drog från Skogås med 11 spelare.
Väl i hallen så var nog alla tjejer lite smått närvösa för vad som komma skall och det syntes även på första halvleken vi va stressade vi tog avslut förtidigt och när vi väl tog avsluten så sköt vi presis där västerås målvakt ville att vi skulle skjuta hon hade övertaget på alla i skogås. Bakåt litade vi inte på varann vi kände av att Linda inte va med och styrde upp där bak.
Halvtids resultat 9-10 till oss med nöd å näppe kan man säga.
2:a halvlek vred vi upp tempot och sprang ifrån helt plötsligt sitter bollarna framåt och försvarsmässigt klickar det från Pernilla i mål till 6 st hungriga tjejer som sliter ihop helt underbart att se . Plus i kanten till Pernilla som BARA släpper in 5 mål i andra kanon. Det finns många att höja den här matchen Jenny som i andra får ta plats som M6 då Stina fått känning i sin armbåge.Fanny som driver upp tempot hon piskar liv i era fötter. Ellen som kliver in trots ryggont och drar dit skotten i rätt lägen osv ALLA gör ett bra jobb
Soffan hoppas att tummen inte gick av men.....
Slår man på sig själv så får man slå hur hårt man vill.

// Annika"

Matchen slutade 14-27 i våran favör.

Detta inlägg är till dig MATTI!

Såhär kommenterar du!

 


OBESEGRADE!!!!


Fan vad härligt brudar!
Igår visade ni att vi är bäst i serien. helt klart!
Ska slänga in ett matchreferat med målskyttar osv senare,
men medans får ni nöja er med ett litet klipp från matchen!
Vinst vart det med en boll, riktigt spännande var det. KUL!
Om ett tag ska jag pallra mig till Sprallenhallen för att titta på utvecklingslaget,
HEJA SKOGÅS!

Börja kommentera!!!

en kommentar har bloggen fått. kom igen, något kan ni ju skriva ;)

Men nu har jag en liten fråga här...
Alla som vill åka och lira Partille Cup nästa år, skriiiiiv



Inför NKIK 16/10



Vi körde en liten "intervju" efter DJ matchen nu på kvällskvisten.
Linda cau är intervjuaren (stavning?) haha, och ja. titta och njut!

Skogås gör det igen!!

Har inte något referat än från matchen mot IVH Västerås, var tyvärr inte med. Men vad jag fick höra från en super glad coach matti över telefonen så spelade tjejerna gryyyyyymt bra! vinst med 27-14 på bortaplan är inte helt fel va? Mot ett av topplagen dessutom. Det ser bra ut tjejer, och kommer bli ännu bättre! Målskyttar och så vidare kommer senare!

Inför IVH Västerås 9/10

Nästa gång ska det inte bli lika flams hoppas vi,
men nu slängde vi ihop ett snabbt utanför hallen ikväll bara.

Lycka till imorgon brudar!


Coach Berenett



Här är en kategori där Matti kommer skriva inför match och efter match.
eller ja, han skriver och skickar till mig som klistrar in ;)
ni alla som känner han vet ju att han inte är så teknisk!
men ja, imorgon är det IVH Västerås som gäller och vi kör på ett videoklipp ist..
jag slänger upp det i ett nytt inlägg som kommer ovanför.
ville bara informera att när ni ser denna bild, då är det Matti's inlägg!

Skogås - Vadstena



Här finns tyvärr inget matchreferat på våran hemsida än, så fort den kommer upp där så slänger jag upp den här! Men Vadstena hade en liten på deras egna blogg. Så den lånar jag tänkte jag. Ni kan även klicka er in på deras blogg, på länken nedanför och kolla bilderna från matchen.

Vadstenas blogg:
"Siffrorna talar. De var det bästa laget. Kontrade ihjäl oss, löpte tomt och hade skärpan. Vi lyckades helt enkelt inte komma upp i vår så annars bra försvar- och målvaktsspel. Vi försökte och ville, men det fungerade helt enkelt inte. Ja vi får ta nya tag. Dock måste det sägas att 28 mål är bra, mycket bra, trots att vi egentligen aldrig lyckades komma till kollektiva avslut utan fick förlita oss alldeles för mycket på individuella prestationer. Ajaj var absolut dagens bästa spelare. Även Alex var het på sin kant och nätade flera gånger. Visst skulle jag kunna skriva en uppsats om dagens domare men som seniorspelare ska man kunna anpassa sitt spel efter vad som tillåts och inte lägga sin energi på dem. Sedan så är ju ändå det viktigaste att det bästa laget vinner och för dagen var det Skogås."


Ett litet referat från våran hemsida nu då!

"Då jag själv inte kunde vara på plats pga USM med A-pojkarna så skickade jag vidare uppgiften till en av våra grabbar ifrån Herrlaget Mackan.
Mackans ord:

Första 5-10 minuterna i båda halvlekarna håller skogås högt tempo och springer sönder Vadstena,Jenny framför allt med hjälp av T2 och Jojjis driver första fasen.
Efter 10 minuter tappar vi tempo och spelar mer uppställt där speelare som Jojjis och Fanny kommer på genombrott och Kaoutar och Ellen skjuter.
Bella har bra samspel med linjen.
Efter 20 min byter vi försvar till ett mer offensivt och får mycket bättre smällar på Vadstenas skyttar. Dom blir uttröttade och Skogås tar hem matchen komfortabelt.
Vi har 10 minuter i utvisningar.

Vi/Jag tackar så mycket för din hjälp Mackan

// A"

Matchen slutade 36-28 i våran favör.

Skogås - Vallentuna


Inte direkt världens roligaste match om man får säga så.
men vi lyckades ta två pinnar, och det var huvudsaken!

matchreferat från våran hemsida:

"Yttligare målgörare:

Ritu Johal 3 mål 2 ass

Målv: Samira Andersson 18 räddningar av 35 skott 2 Ass

Matchen i sig va ju inget att hänga i julgranen för motståndet va inte vad vi förväntat oss.
Men viktigt i sådana här matcher tjejer är att vi kan fokusera på det vi är där för att lära oss och öva på.
Vi får hoppas att vi bjuds på ett bättre motstånd nästa gång vi möts för jag hörde att deras A-lag hade match samtidigt och av den anledningen så va inte laget som det brukar.
Men en vinnst är alltid kul.... Eller?

// A"


Matchen slutade 35-17 i våran favör.

Lindesberg - Skogås


Finns inga bilder från den här matchen, så vitt jag vet iallafall!

hittade inget matchreferat från Lindesbergs hemsida,
så kör på ett från våran bara :) tror det är skrivet av Annika om jag inte är helt ute och cyklar.

"Tjejer tjejer tjejer återigen har ni visat att handboll kan vi spela.
Börjar med ett offensivft försvar fortsätter med det hela matchen igenom det är en fröjd för ögat att titta på er och se hur ni trasar sönder motståndarna.
Visst det finns massor att fin slipa men oj oj oj när vi bättrat på den fysiska styrkan och kondisen så kommer det inte att bli en lätt match att slå oss.
Framåt så bara händer det man kan se att ni börjar känna varann lite bättre för varje träning och match vi genomför det kommer inspel till linjen från alla möjliga håll och kanter ni rullar upp till/för varandra. När ni väl har tryck i uppspelen då kommer inte bara två utan hela laget stormandes och alla vill ha sista hand på bollen. Vi vinner nu endast med en boll men det är för att vi vilar dom sista 7 det känns lite som om att vi har full koll på både klockan och ställningen ändå. Vi låter dom komma ikapp kanske lite för nära ibland vi får nog ta och tänka på att Mattis hjärta inte klarar av denna spänning som blir földen av vår vila i sluttampen på matcherna.
Vi säger välkommen till Soffan som gör sin första match som Skogåsare vilket hon gör riktigt bra hoppas att du kommer att trivas hos oss för vi kommer att trivas med dig.
Nu fortsätter vi framåt tillsammans tjejer.

// A"


Matchen slutade 22-23 i våran favör.

Skogås - Bolton

Har tyvärr ingen bild från matchen,
om någon har maila till "[email protected]" så lägger jag in den.


Här är ett referat kopierad från våran hemsida iaf.


"Premiär i Östra alla var lite smått nervösa Matti allra mest.
Vi börjar med bollen och är en aning försiktiga.
Vi följs åt tills ca 20 min har gått så lyckas vi dra ifrån en aning 3 bollar i halvlek
blir till 5 bollar en bit in i andra sen händer det någonting vi slutar jobba bakåt och Bolton är ikapp igen.
Vi samlar oss och har tillslut lyckats dra ifrån med 4-6 bollar det pendlar där emellan .
Då det är 4,5 min kvar åker Ellen på en 2:a vi tar den ok men efter ca minuten så får Vickan en 2:a hon med ok 4 mot 6 jobbigt läge vi leder med 4 ...... 30 sekunder senare åker vi på yttligare en 2:a kan tyvärr inte minnas vem i detta läge men iallafall så har vi 3 minuter kvar vi leder med 4 och vi är 3 mot 6 HALLÅ
mina nerver skriker....
Bolton tar timeout ...
Självklart rullar dom bort oss både 1 och 2, 3 gånger vi blir så fullt och kan kliva ur denna fajt som segrare med en ynka boll men vi vinner tjejer och det ni gör på plan idag kommer bara att bli bättre och bättre så fortsätt att jobba tillsammans så får vi se vart tåget bär.
Vill lyfta Pernilla lite EXTRA då hon gör A-lags debut idag och gör det mycket BRA.
Matti du va mycket tyst och bra fokus på de dina och ingenting annat BRA DÄR
Det här kommer att bli roligt att följa.
Lycka till i fortsättningen !"


...och här är ett från Boltons synvikel:

"Äntligen seriepremiär kände nog de flesta i laget vid samligen! Några mer nervösa än andra i vanlig ordning.

Matchen börjar i lite halvtaskigt tempo, Skogås spelar med ett högt o splittrat 3-2-1 försvar som vi lyckas utnyttja gång på gång men efter mycket slit/jobb. Bakåt lyckas vi inte riktigt stänga igen på utsida två vilket resulterar i flera mål. I början på matchen har vi koll på den rutinerade linjen Linda Andersson och även skyttet men slarvar lite i slutet på första halvlek och släpper in tre avstämnda skott från mittlinje. Vi har därefter en period med tekniska fel och slarv och Skogås lyckas ta ledningen.

I halvlek pratar vi om att bättra på fotarbetet i försvar, snacka mer och kliva ut i rätt läge då Skogås är väldigt sugna på att spela in till linjen. Framåt ska vi ha mer fart i andra vågen och stega mer bakom 1:an och släppa vidare bollen.

Andra halvlek startar med mål från Skogås och därfter kommer vi igång bra med anfallspel och kliver på bättre i luckorna, men efter några misstag låter vi Skogås göra ett par snabba enkla mål och vi får jaga på. I slutminuterna åker Skogås på en rad utvisningar och vi får chansen att komma ikapp, vi hade behövt 1 minut till... Matchen slutar 26-25!

Vi är inte allt nöjda men matchen efter och ser fram emot returmötet!!!!

Träna hårt o ny match på söndag!!

/Della"


Matchen slutade 26-25 i våran favör.

Skogås Damlag!

Välkomna till Skogås HK's damers nya blogg. Dom som kommer skriva i den här kommer förhoppningsvis variera men just nu är det Madeleine Thunwall som skriver. Brukar vanligtvis lira med damlaget, men skadade mig i somras i Partille. Så klantig som jag är, så rök mitt korsband på högra knät men nog om det. Här kommer ni att kunna läsa om damlagets äventyr i Div 2 ösv iår. Kommer komma upp matchreferat och bilder här, och förhoppningsvis lite tankar från Coach Berenett inför match & efter match! Kanske något ord från Annika Andersson, som också är tränare. om vi har tur! men det var väl det, första intrycket klarat! kan man säga iallafall. Nu tänkte jag göra ett litet inlägg om tidigare matcher. Glömde även nämna att vi har ett utvecklingslag i Div 4reserv, eftersom vi är så många spelare. Så det kan säkert nämnas om dom matcherna i den här bloggen också!


Bild från i våras när vi vann div3 och gick upp i div 2

Woho!

HEJ!


..Tillfällig design, så ni vet!

RSS 2.0